SPLL Uutiskirje 1 / 2012

Julkaisemme vuoden 2012 alusta alkaen säännöllisin väliajoin uutiskirjeen, jossa kerromme Purjelautaliiton ja sen edustamien lajien uusimmat kuulumiset.

Haluamme osoittaa suuret kiitoksemme johtokunnan ja samalla liiton pitkäaikaiselle puheenjohtajalle, Heikki Ruuhimäelle, pitkäjänteisestä toiminnastaan liiton toiminnan hyväksi.

Talvisen aurinkoinen tervehdys!

Uudistunut johtokunta avasi alkaneen vuoden 2012 suunnittelemalla liiton toiminnalle uuden kolmivuotisen yleissuunnitelman. Suunnitelman tärkeimpiä osia ovat viestinnän kokonaisvaltainen parantaminen ja erityisesti sen läpinäkyvyyden lisääminen. Samoin eri surf-lajien harrastustoimintaa ja lajien välistä yhteistyötä pyritään parantamaan merkittävästi tuomalla eri lajien toimintaa lähemmäksi toisiaan. Erityisen painoarvon liitto asetti oman toimintansa kokonaisvaltaiselle edistämiselle kotimaisten surf-lajien kattojärjestönä.

Suomen Purjelautaliitto ry päivitti hallituksensa kokoonpanoa vuosikokouksessaan vuoden 2011 lopulla. Purjelautaliiton johtokunta kaudelle 2012 on seuraava:

Hallituksen jäsenet 2012

Huhtinen Markus, Hellman Jouni, Vatanen Mikko, Oksa Ari, Peltola Antti, Ruuhimäki Heikki

Puheenjohtaja: Päivärinta Sanna

Varajäsenet

Kaplas Marianne, Grönqvist Tom, Kubin Radovan, Blinnikka Juha, Gurvits Feodor

Liiton www-sivut

Merkittävänä osana viestinnän parantamistyötä liiton www-sivut uusitaan. Ulkoasultaan ja sisällöltään uusittu sivusto tullaan ottamaan käyttöön kevään 2012 aikana. Tarkoituksena on yksinkertaistaa ja selventää sivujen sisältöä erityisesti uusien harrastajien näkökulmasta.

Lajitoiminta

Liiton toiminnan selkeyttämiseksi ja kehittämiseksi valittiin eri lajeille omat vastuuhenkilöt, jotka jatkossa vastaavat liiton uusien www-sivujen lajikohtaisten tietojen päivittämisestä. Lajivastaavat toimivat myös kontaktihenkilöinä harrastajien suuntaan. Näin parannetaan päivitetyn tiedon välittymistä suoraan harrastamisen rajapintaan.

Kauden 2012 lajivastaavat:

Raceboard – Heikki Ruuhimäki

Formula Funboard – Markus Huhtinen

Slalom – Marianne Kaplas

Freestyle – Antti Peltola

Kite – Mikko Vatanen

SUP – Tom Grönqvist

Talvisurf – Sanna Päivärinta

Liiton sisällä nimettiin myös seuraaville toiminta-alueille vastuuhenkilöt:

Harrastetoiminta – Antti Peltola, Ari Oksa

Junioritoiminta – Jouni Hellman

Koulutustoiminta – Sanna Päivärinta

Kilpailukalenteri – Heikki Ruuhimäki

Lisätietoa laji- ja toiminta-alueiden toiminnoista samoin kuin vastaavien henkilöiden yhteystiedot tullaan jakamaan uusien www-sivujen avautumisen myötä.

Kilpailukalenteri

Jääsurffauksen Suomenmestaruuskilpailut järjestetään 24.-26.2. Oravissa, jossa ajettiin myös viime kaudella jääsurffauksen MM-kilpailut, WISSA 2011. Kauden 2012 WISSA ajetaan Michiganin St. Ignacessa (20.-26.2.). Jääsurffauksen Euroopanmestaruustaisto puolestaan käydään Kalajoella 15.-18.3.2012. EM-kilpailuissa lajeina ovat purjeella kulkevat suksi- ja luistinkelkat sekä siivet ja leijat. Kelkat ja siivet kilpailevat rata- ja slalom-luokissa ja leijat rata-, nopeusajo- ja freestyle-luokissa.

Jääsurfkausi pitää sisällään myös kolme Euroopan Cup-osakilpailua, WWEC Liettua, WWEC Latvia ja WWEC Kalajoki, joka ajetaan EM-kilpailujen yhteydessä.

Purjelautailun kesäkauden kisakalenteriin on odotettavissa muutoksia. Muutoksilla pyritään mahdollistamaan kotimaisten kilpailijoiden osallistuminen kansainvälisiin kisoihin. Muutoksen kohteina ovat näillä näkymin Lappeenrannan Raceboard-ajot ja Mellstenin Formula Funboard & Raceboard –luokkien ranking, joiden ajankohdat mahdollisesti vaihtavat paikkaa. Samoin Kalajoen GrandSlamin (Slalom- ja Formula Funboard-luokkien SM-kilpailut) ajankohta on muuttunut. Uudeksi ajankohdaksi on vahvistunut 6.-9.9.2012.

Kitesurffauksen Suomenmestaruuskilpailuja kaavaillaan jälleen Kalajoelle X-Gamesien yhteyteen. X-Gamesit järjestetään tuttuun tapaan kesäkuun alkupuolella, 8.-10.6.2012. Lisätietoa Kite SM-kilpailusta julkaistaan seuraavassa uutiskirjeessä.

Kesän kilpailukauden kohokohtana on Raceboard-luokan Maailmanmestaruuskilpailut Yyterissä, Porissa. Maailmanmestaruudesta mitellään 11.-16.6.2012.

Surf & Kite lehti

Kauden 2012 ensimmäisen Surf & Kite lehden tuottaminen on käynnistynyt hyvällä sykkeellä. Lehden toimitus ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä ja valmiita juttuja, erityisesti leijapuolelta! Jutut ja vinkit voi toimittaa lehden toimitukseen sähköpostitse. Toimituksen sähköposti

Lopuksi

Talvi näyttää vihdoin tuovan vesiin kunnon jääkerroksen ja harrastaminen pääsee taas kunnolla käyntiin täällä kotimaassakin. Aurinkokin on jo alkanut mukavasti pidentämään surffipäivien pituutta. Toivotan kaikille reipasta mieltä ja hyvää sykettä jäälle ja hangille!

Sanna Päivärinta, puheenjohtaja