Kilpailuraportti: Surfsport Wave-SM

Wave SM kilpailu käytiin Yyterissä Pollarin rannalla erittäin hyvissä olosuhteissa.
Tuomaristo onnistui tekemään tasaisen eräjaon ja kilpailussa ajettiin kolme alkuerää joista kaksi parasta kilpailijaa pääsi finaaliin.

Ensimmäisessä alkuerässä Timo Bygden ja Jouni Ojala erottuivat joukosta melko selkeästi. Ville Vihmari ajoi hyvällä tyylillä muutaman komean aallon ja waveride pisteet olivat Villellä hyvällä mallilla, mutta Villen tavaramerkki Table-Top hyppy ei tällä kertaa kulkenut odotusten mukaisesti ja hyppypisteet jäivät selkeästi Bygän ja Jounin pistestä.
Mikkoselta odotimme hieman enemmän, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ero kahteen jatkoon menneeseen oli hyvin selvä. Sami Vuorio yllätti positiivisesti muutamalla hyvällä aalto-ajolla tässä hiitissä.

Toinen alkuerä oli Tuomo Jäntin dominointia, mutta Jäntin takana käytiin tiukka kilpailu Vatasen ja Heinosen kesken, joka kääntyi niukasti Vatasen eduksi viime hetkillä, kun tämä sai ajettua hyvän aallon. Virtanen sai kohtuullisia suorituksia ja Hämäläiseltä istosi laudasta takalenkki ja molemmat jjäivät pisteissä selvästi kärkikomikosta.

Kolmannessa alkuerässä Romain Sibois ja Oscar Willberg erottuivat selvästi muusta joukosta. On mainittava että Romain oli hypännyt oman lautansa poikki hieman enne kilpailua ja ajoi kilpailun kisan pääsponsorilta lainaamallaan laudalla. Nyman, Väänänen ja Hietala kävivät tasaista kamppailua kärkikaksikon takana Nymanin ollessa näistä kolmesta vahvin hypyissä ja Hietalan aalto-ajossa.

Finaaliin pääsivät Bygden, Ojala, Jäntti, Vatanen Willberg ja Sibois.

Finaali ajettiin 15min eränä ja se arvioitiin seitsemän tuomarin avulla. Erä alkoi melko dramaattisesti kun heti rannasta lähdettäessä Jäntti kolautti evät kiveen ja otti pienen pesarin. Yksi evä lähti irti ja muut kärsivät vaurioita tässä myllyssä ja Jäntti tulikin rantaan vaihtamaan eviä pikavauhdilla. Jäntin ruuvaillessa eviä muut kilpailijat alkoivat napsia pisteitä sen minkä kerkesivät. Bygden pamautti hiitin ensiminuuteilla massiivisen eturollin tolpilleen ja heti perään aivan järkyttävän pitkän wavetuksen todella hienoon aaltoon. Frontilla ajettuja vertikaaleja cutbäkkejä tuli toinen toisensa perään ja tuomaristo luuli moneen kertaan että aalto jo loppui, mutta bygä vain jatkoi wavetusta. Kaikki tuomarit antoivat täydet 10 pistettä tästä aallosta, mutta päätuomari Mikki Simula sanoi että tästä on pakko antaa 11 pistettä, kun kukaan tuomareista ei ole aiemmin nähnyt niin pitää frontin veivausta Pollarin lahdella. Kaikki tuomarit olivat yksimielisiä tästä 11 pisteen aallosta. Kun Bygä vielä runttasi hienon Bäkkärin ja muutaman ison eturollin, sekä vielä pari erittäin hyvää veivausta oli peli voittajan osalta taputeltu.
Willberg alkoi hiitin ensimmäisen puoliskon aikana erottua selväksi kakkoseksi varmoilla rolleilla, sekä hyvällä veivauksella. Tässä vaiheessa Jäntti oli saanut evät vaihdettua ja aloitti armottoman loppukirin. Ensimmäiset pari hyppyä menivät Jäntillä uimiseksi eikä veivauskaan oikein kulkenut, mutta sitten alkoi tapahtua ja Jäntti kuroi kiinni Willbergin edun ja meni ohi hieman paremmilla hypyillä ja aalloilla.

Vatanen ja Sibois kävivät armotonta ja tasaista kamppailua. Sibois yritti todella kovasti ja osa hypyistä oli melkoisia kamikaze vetoja, mutta vavetus oli paremmalla tasolla kuin Vatasella melko pitkälle erää. Vatanen hyppäsi varmemmin kuin Sibois ja erän lopussa käänsi tämän kamppailun itselleen saatuaan aaltopisteetkin tasoihin Siboisin kanssa. Ojala oli jotenkin varjossa tämän hiitin ajan ja ajoi tällä kertaa selvästi alle oman tasonsa.

Tulokset:
1. Timo Bygden
2. Tuomo Jäntti
3. Oscar Willberg
4. Mikko Vatanen
5. Romain Sibois
6. Jouni Ojala

Voittajana Timo Bygdenille kasautuu nyt paineita, koska pääpalkintona on Pozowinds ja Pons training lahjoittama Josep Ponsin tuplavoltti-klinikka ja Simmerin vuokrakamppeet Pozossa tämän klinikan ajaksi.
Koko voittajakolmikko sai pokaalit ja Karkki-Arin lahjoittamat tuotekassit. Myös kaikille osanottajille jaettiin Karkki-Arin tuotepalkintoja.
Kovimmasta yrityksestä palkittiin Romain Sibois pienellä pokaalilla ja Antti Väänäsen suunnittelemilla ja tekemillä rantatuoleilla.

Jännitys tihentyi kun Apulannan jäähallikonsertin ja Yyterin rentoutushotellin lahjakortit arvottiin. Nurmen Urho ja Elli, napsivat arvat yksi kerrallaan korista ja Apulannan keikkalippu meni Pekka Heinoselle ja Hotelliyö Timo Bygdenille.

Kisajärjästäjät ja sponsorit kiittävät kaikkia kilpailioita ja paikalla olleita hyväntuulisesta meiningistä!

Seuraaviin aaltoihin!

Kuvat Iiro Kivistö


Lisää kuvia:
https://www.facebook.com/events/263089157626438/permalink/267686973833323/