SURFSPORT Wave SM 2021 Tulokset ja kilpailuraportti

Pitkän odotuksen jälkeen saimme vihdoin olosuhteet Wave SM kilpailun järjestämiselle.
Kilpailuaamuna tuuli oli Pumpparilla vakiintunut oikeaan suuntaan, hieman heikkona ja aallot olivat jo selkeitä linjoja mutta sellaisia kenkälaatikon kokoisia pikku aaltoja. Luotimme kuitenkin Petri Takalan SÄÄNEUVOKSEN ennusteisiin, grillasimme kisateltassa makkaraa ja odotimme kelin nousemista iltapäivälle.
Meidän odottaessa kelin nousemista Vihmarin Villen 50v synttäreitä juhlineet ja edellisenä päivänä matkapurjeduskilpailuun osallistuneet Windsurfer luokan jannut tulivat laudoillaan Pollarin rannalta pyörähtämään Pumpparilla. Ville, Mäkelän Kai ja Luodon Lasse ajoivat meidän iloksemme jopa muutaman lonkkari-henkisen pikkuaallon Pumpparilla.

Kuten SÄÄNEUVOS Takala oli ennustanut, tuuli nousi iltapäivällä riittävästi ja aallot kasvoivat niin, että suurimmat setit olivat yli päänkorkuisia, perus-aaltojen ollessa vyötärön-hartian korkuisia.
Kilpailun tuomareina toimi jälleen Kallvik Surffin arvovaltainen tuomarikolmikko, Mikki Simula, J-P Systä ja ”Karkki” Ari Hyvönen, jotka jakoivat kilpailun kymmenen osanottajaa kahteen viiden kilpailijan alkuerään, joista kaksi parasta pääsi jatkoon.
Kisa ajettiin 20minuutin hiiteissä ja niissä arvosteltiin kolme aaltoa ja yksi hyppy.
Kilpailijat ajoivat 5m2-5.3m2 purjeilla ja isommilla laudoillaan, sillä kohtuu suurten ja jyrkkien aaltojen läpi ulos pääseminen oli ajoittain hankalaa näin kevyessä tuulessa.

Kisan ensimmäisessä hiitissä olivat Tuomo Naalisvaara, joka meni selkeästi finaaliin vakuuttavalla ajolla.
Kakkospaikan nappasi niukasti Romain Sibois ennen Petteri Nenosta ja Bastian Haber oli hiitin neljäs. Erityismaininnan kovasta yrityksestä ansaitsee purjelautailun vasta vähän aikaan sitten aloittanut ja erittäin nopeasti surffaamisen oppinut Lauri Heiskanen, joka oli hiitin viides.

Toisesta hiitistä Tuomo Jäntti meni melko selkeästi jatkoon ja toisesta paikasta oli erittäin tasainen kilpailu, jonka Pekka Heinonen nappasi itselleen niukasti ennen Samuli Hämäläistä. Tuomas Laine ja Jouni Ojala olivat aivan Samulin ja Pekan kannoilla. Kakkospaikka oli tässä hiitissä kenen tahansa napattavissa.

Finaalissa Tuomo Naalisvaara ja Tuomo Jäntti erottuivat edukseen, Naalin ollessa edelleen kokemuksellaan se kirkkain tähti. Pekka Heinonen ajoi kolmanneksi tasaisen varmalla suorittamisella, kun taas Romain Sibois hienosta ajamisesta huolimatta ajautui alkuvaiheessa hiittiä liian alas, joutui siellä aaltopesukoneen pyörittämäksi ja hukkasi kallisarvoista aikaa, eikä saanut harmittavasti kuin kaksi aaltoa kolmen tarvittavan sijaan.

Kaiken kaikkiaan kilpailijoiden surffaaminen oli vakuuttavaa ja erittäin hyvällä tasolla.
Suuret kiitokset kaikille osallistujille, kilpailun tuomareille ja sponsoreille.
Ensi vuonna uudelleen!!!

Tulokset:

  1. Tuomo Naalisvaara
  2. Tuomo Jäntti
  3. Pekka Heinonen
  4. Romain Sibois
  5. Petteri Nenonen, Samuli Hämäläinen
  6. Bastian Haber, Jouni Ojala, Tuomas Laine
  7. Lauri Heiskanen