Lauttasaaren Ympäripurjehdus 2014

Edit 5.9.2014:  Purjehdusohje Lauttasaaren Ympäripurjehdus 2014 Klikkaa auki ja lue huolellisesti läpi ennen kilpailua.

Edit 1.9.2014: Muutos kilpailukutsuun! Kohta 3.1, kilpailumaksu: maksu on 40 €, nuoret (alle 20-vuotiaat) 30 €. Maksu sisältää lohikeittolounaan ravintola Blue Peterissä. Lounas on tarjolla klo 14 – 16. Myös kasvisruokaa on tarvittaessa saatavilla.

On jälleen aika herätellä legendan henki lauantaina 6.9.2014, jolloin surffataan ja suppaillaan Lauttasaaren Ympäripurjehdus 2014!

Viime vuonna vuosikymmenten tauon jälkeen henkiin herätetty tapahtuma toi vesille noin 70 osallistujaa. Tänä vuonna järjestäjät uskovat osallistujamäärän kasvavan entisestään. ”Lauttasaaren Ympäripurjehdus on hauska tapa nauttia kesän viimeisistä surffikeleistä. Tapahtuma on myös muista surffikilpailuista poiketen rennon fiiliksen kilpailu, jossa osallistuminen ja yhdessäolo ovat suuremmassa roolissa kuin itse kilpaileminen” sanoo Sanna Päivärinta, yksi tapahtuman järjestäjistä.

Tapahtuman henkiin herättelystä vastasi olympiapurjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén ja hänen kotiseuransa HSK (Helsingfors Segelklubb) toimii jälleen tapahtuma-areenana. Järjestelyistä vastaavat tänä vuonna Helsinki Surf Shop ja Rautio Sports. Sponsorina mukaan tulee Hartwall Jaffa, jonka monet surffarit muistavat myös vuosikymmenten takaa tapahtuman sponsorina.

Alla kilpailukutsu. Tervetuloa mukaan!

 

K I L P A I L U K U T S U 

Lauttasaaren Ympäripurjehdus 2014

Paikka: Helsingfors Segelklubb (myöh. HSK), Lauttasaari

Vesialue/ reitti: Reitti seuraa perinteikkäästi aiempien Ympäripurjehdusten reittiä. Reitin kulkusuunta ilmoitetaan kipparikokouksessa. Reitti: Lähtö HSK:n edustalla, Lauttasaarenselkä – Lauttasaarensalmi – Kaskisaaren ja Laukkaluodon sillan alitus, Karhusalmen sillan alitus – Ulko-Hatun ja Melkin saarten välistä maaliin HSK:n edustalla, Lauttasaarenselkä.

Järjestäjä: Helsinki Surf Club ja Rautio Sports, yhteistyössä HSK:n ja Suomen Purjelautaliitto ry:n kanssa

Tapahtuman tukijat: Hartwall Jaffa 

1       Säännöt: Kölilautaluokkaan saa osallistua millä tahansa kölillisellä purjelaudalla; Avoimeen luokkaan millä tahansa purjelaudalla; SUP-melontaluokkaan millä tahansa SUP-laudalla. Purjelautaluokissa purjekoko on vapaa.

2       Kilpailuluokat ja -sarjat: Perinteinen kölilautaluokka, Avoin luokka, SUP-melontaluokka

2.1  Luokan tai sarjan muodostuminen vaatii vähintään viisi (5) osallistujaa

2.2 Sarjat: Yleinen, Naiset, Nuoret (alle 20v), Masters (50 vuotta ja yli), Grandmasters (60 vuotta ja yli)

3       Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen kisapäivänä lauantaina 6.9.2014 klo 10:00 – 11:00, kilpailukanslia, HSK

3.1  Kilpailumaksu: 30 €, nuoret (alle 20-vuotiaat) 20 € 40 €, nuoret (alle 20-vuotiaat) 30 €. Maksu sisältää lohikeittolounaan ravintola Blue Peterissä kilpailupäivänä klo 14-16. Maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä (käteisellä tai maksukortilla).

4       Purjehdusohjeet: Purjehdusohjeet ovat saatavilla kilpailutoimistossa ilmoittautumisen yhteydessä.

5       Aikataulu:

Lauantai 6.9.2014

Klo 11:30            Kipparikokous, kilpailukanslian edusta, HSK

Klo 12:00            Kilpailulähdöt (lähtöjärjestys: Perinteinen kölilautaluokka – Avoin luokka – SUP-melontaluokka)

6       Palkintojenjako: Lauantaina 6.9.2014 klo 16:00, HSK

7       Pisteenlasku: Kilpailussa käytetään sijalukujärjestelmää.

8       Purjehdusten enimmäismäärät:

8.1  Jokaisessa luokassa purjehditaan/ melotaan yksi (1) hyväksytty purjehdus/ matka

9       Kilpailuvälineiden tarkistaminen: Kilpailijoiden kilpailuvälineet voidaan tarkistaa milloin tahansa luokkasääntöjen kelpoisuusvaatimusten toteamiseksi.

9.1  Erityistä huomiota voidaan kiinnittää purjelautaluokissa purjenumeroihin, joiden tulee olla selkeästi näkyvissä.

9.2  SUP-melontaluokan osallistujat saavat numeroliivin, joka on oltava osallistujan päällä ennen kilpailun alkua. Numeroliivin saa kilpailukansliasta ilmoittautumisen yhteydessä.

10   Palkinnot: Lauttasaaren Ympäripurjehdus 2014-kiertopalkinnolla palkitaan perinteisen kölilautaluokan kokonaiskilpailun eli yleisen luokan voittaja. Lisäksi luokkien sisällä sarjojen kolme parasta palkitaan.

11   Päätös kilpailla: Kilpailijat osallistuvat kilpailuun täysin omalla vastuullaan, sääntö 4 päätös kilpailla. Kilpailun järjestäjä ei ota vastuulleen mitään korvausvelvollisuutta mistään aineellisesta tai henkilövahingosta tai kuolemantapauksesta, joka tapahtuu kilpailun yhteydessä tai sitä ennen, sen aikana tai sen jälkeen. 

Seuraava ei kuulu kilpailukutsuun

12  Muu ohjelma:

Lauantaina tapahtumaa juhlistetaan illalla Bar Mendocinossa (Kamppi, Eerikinkatu 28), jossa livemusiikkia tarjoilee Robbie Hill & Blue 62s alkaen klo 21.

13   Ruokailu:

Ravintola Blue Peter on avoinna lauantaina 6.9. klo 12:00 – 01:00 (keittiö avoinna klo 23:00 saakka). Tarjolla on kotiruokatyylinen Seglare-annos hintaan 10 € (sisältää myös kahvin tai teen baarista). Myös Bistromenu on tarjolla koko päivän.

14   Lisätiedot:

Yhteyshenkilö: Sanna Päivärinta, puh 040 150 6464, sanna.paivarinta@gmail.com