Talvisurffauksen maailmanmestaruus Suomeen!

Samalla, kun kotimainen talviurheilukansa jännitti Lahden MM-hiihtoja, taisteltiin Suomeen maailmanmestaruus talvisurffauksessa.  Talvisurffauksen maailmanmestaruuskilpailut purjehdittiin Venäjän Tolyatissa 20.-27.2.2017.

Tänä vuonna MM-kisoihin osallistui ennätykselliset 180 kilpailijaa. Lajeina olivat purjekelkkojen ratapurjehdus ja slalom, siipien ratapurjehdus ja slalom sekä leijalautojen ja leijasuksien ratapurjehdus ja freestyle. Tapahtumassa painopiste oli selkeästi leijasurffauksessa, joka on Venäjällä erittäin suosittu surffauksen laji.

Suomea kilpailuissa edustanut espoolainen Feodor Gurvits surffasi maailmanmestariksi purjekelkkojen slalomkilpailussa. Purjekelkkaluokkiin osallistui kaikkiaan 39 kilpailijaa, joiden välinen kamppailu mestaruudesta oli tiukkaa alusta loppuun saakka. Vaihtelevat tuuli- ja jääolosuhteet pitivät kilpailijat tiukoilla, mutta viimeisenä kisapäivänä ajetuissa slalomlähdöissä suomalainen kisakonkari pääsi niskan päälle. ”Viron Boris Ljubtsenko ja Meelis Rang ahdistelivat minua toden teolla jokaisessa lähdössä ja lähtöjen voittaminen oli todellakin tiukkaa peliä!” kommentoi Gurvits tuoreeltaan kisan päätyttyä.

WISSA on talvipurjehduksen – nykyisellään talvisurffauksen – perinne, joka on jatkunut jo 37 vuotta. Alun perin WISSA syntyi kahden herrasmiehen sopimuksesta tuoda yhteen kesäisen lajin talviharrastajat. Vuosittaisten tapahtumien kasvaessa WISSAsta on kehittynyt erityisesti talvisten maiden surffaajien keskuudessa suuresti kunnioitettu maailmanmestaruuskilpailu, joka jatkaa kesäistä harrastamista talvikuukausille. WISSA-tapahtumissa kokoontuvat yhteen ystävät perheineen ympäri maailman.

WISSA 2018 maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Lahdessa, joka toimii parhaillaan MM-hiihtojen näyttämönä.
WISSAn nykyinen presidentti, Suomen Purjelautaliitto ry:n puheenjohtaja Sanna Päivärinta: ”Edellisen kerran WISSA järjestettiin Suomessa Kalajoella 2013, jolloin paikalle saatiin reilut 130 osallistujaa. Nyt näimme otollisen tilaisuuden tuoda WISSA-tapahtuma Lahteen, jossa on pitkät perinteet talvisen mestaruuskilpailemisen keskuksena. Suomalaiset surfharrastajat ovat olleet aina myös aktiivisia talvikisaajia, ja on upeaa voida tuottaa tämä suurenmoinen tapahtuma omien harrastajien kotikentällä. ” Tapahtuman tuotannossa on mukana paljon paikallista osaamista. Tapahtuman tarkempi aikataulu ja muut tiedot julkaistaan kevään 2017 aikana.

SPLL onnittelee Feodoria maailmanmestaruudesta!

Lisätietoja WISSA 2017-tapahtumasta: Feodor Gurvits, puh. 040 358 1413, feodor.gurvits@airice.fi

Lisätietoja WISSA 2018-tapahtumasta: Sanna Päivärinta, puh. 040 150 6464, info@spll.fi

Kuvia: http://en.wissa-2017.snowkiterussia.com/gallery.htm

Kuvituskuva: Feodor Gurvits, maailmanmestari (kuvakrediitti: WISSA 2017)