Slalom SM & Formula Ranking Hanko Raportti

Purjelautailun Formula- ja Slalom-luokkien ranking onnistui Hangossa yli odotusten

23 purjelautailijaa kokoontuivat Hangon Silversandiin Hanko Surf Clubille, jossa järjestettiin Formula- ja Slalom-luokkien SM-osakilpailu 4.-5.8.2012.

Suurin osa osallistujista kilpaili molemmissa luokissa. Lähtöjä ajettiin yhteensä 14, joista 8 vedettiin vauhdikaasti Slalomissa; Formulalaudoilla rataa kierrettiin kuuden lähdön verran.

Suomen kilpapurjelautailijoiden panostaminen Slalomin harjoittelemiseen alkaa nyt näkyä, sillä entistä useampi kisaaja starttaa nopeissa lähdöissä ajallaan, jiippaa varmasti ja tarkasti ja useimmiten vielä vauhdikkaasti plaanissa.

Jo kisakonkarin statuksella kulkeva turkulainen Jani Paju (FIN-12) näytti jälleen kisakuninkuutensa voittamalla Slalom-luokassa viisi lähtöä. Jon Törnwall Espoosta(FIN-66) sai lautansa vauhtiin ja vauhdikkaat jiipit toivat Jonille kaksi lähtövoittoa. Hankolainen Tomas Sundell (FIN-316) puolestaan oli pitelemätön, kun pääsi ajamaan kärjessä ja ottikin nimiinsä yhden lähtövoiton. Myös Marianne Kaplas (FIN-13), joka Tomasin tavoin edustaa HSF:ää, ajoi tasaisen hyviä lähtösarjoja.

Slalomluokan lähtölinjalla nähtiin myös useita nousevia tähtiä kuten Järvenpään Antti Peltola (FIN-296), joka yllätti kanssakisaajansa rutkasti petratuilla jiipeillään.

Formulaluokan kisat avattiin heti lauantaina, jolloin ajettiin kaksi lähtöä 6-8 m/s lounaistuulessa. Slalomin tapaan myös Formulaluokassa vahvana kisaajana tunnettu Jani Paju löi heti luun kanssakilpailijoiden kurkkuun voittamalla molemmat lähdöt. Myös pitkän linjan kisaajana tunnustettu joensuulainen Markus Huhtinen (FIN-10) on saanut tällä kaudella pakettinsa kulkemaan liukkaasti vesillä ja tikkasi radalla ensimmäisistä kahdesta lähdöstä itselleen kakkossijan. Turkulainen Jussi Ohlsson (FIN-93) aloitti tuorein voimin kisansa vasta sunnuntaina 5.8. antaen vahvat näytöt taidoistaan voittamalla kaksi lähtöä ja nappaamalla kaksi kakkosta, mutta kahden DNS-merkinnän jälkeen Jussi sijoittui tuloslistalla vasta neljänneksi.

Formulan kärkikahinoissa kilpailu on tiukkaa. Mukana oli kahdeksan kuskia, joilla jokaisella oli hyvällä ajolla mahdollisuus kolmen joukkoon. Tomi Kalatie Espoosta (FIN-61) ja Turun Ari Oksa (FIN-999) taistelivat seuraavista sijoista rinta rinnan. Marianne Kaplas pääsi yllättämään Oksan yhdessä lähdössä, mutta muutoin Marianne jäi niukasti näiden poikien pakkeihin. Kalajoen nouseva tähti nuori Joonas Heikkilä (FIN-400) tulee vielä pistämään kampoihin isommilleen, ehkäpä jo ensi vuonna, mutta ainakin muutaman vuoden kuluessa, kun kokemusta karttuu ja intohimo lajiin säilyy. Sunnuntaina tuulta oli lounaasta 5 -8 ms.

Kilpailutapahtuman järjesti Hanko Surf Club yhteistyössä Hango Segelförening:in kanssa. Kiitokset järjestäjille ja osallistuneille onnistuneista kisoista!

Tulokset

2012_Hanko_Overall

2012_Formula_Ranking

2012_Hanko_Formula

2012_Hanko_RautioSlalomCup

Kuvia kilpailusta

https://plus.google.com/photos/112495151275286465371/albums/5773464201574500161