Tämä on kehitysympäristö spll-www-sivujen uudistamiseen. Täällä tehdään kaikki sisällön tuottaminen ja kehitystyö ennen sivujen siirtämistä tuotantoympäristöön.

Tällä hetkellä tavoitteena on:

  1. Tuottaa sekä jäsentää tärkein ja oleellisin tieto SPLL:n uusille web-sivuille. Katso aiheita keskeneräiset sivut ja asiat -sivulta. Mieti oman vastuualueesi #1 asioita ja ala hahmottelemaan / ryhmittelemään niitä Pages -osion alle.
  2. Kouluttaa eri aiheista vastaavat henkilöt käyttämään WordPress-alustaa SPLL-tiedottamisessa ja julkaisussa.
  3. Uudistaa ja dokumentoida SPLL:n web-tiedottamisen käytännöt sekä jakaa vastuuta useammalle henkilölle.

Sillä aikaa, kun lisäilette/kehittelette juttuja, minä alan työskentelemään teknisen ja ulkoasun puolella. Yritän hankkia jonkun pätevän graafikon ulkoasun tekemiseen halvalla. Jos on ehdottaa hyvää ja halpaa graafikkoa, mielellään surffaria… laittakaa yhteystietoja tänne suuntaan! -Mikko

Yleiset ohjeet sisällön tekemiseen

  1. Muokatkaa ja lisätkää näitä kehitysohjeita vapaasti, niistä tulee myös ohjeet seuraavia tekijöitä varten.
  2. Omat kehitysideat jne. voi aina tuoda esille kommentoimalla kyseistä sivua, sinne sivun alareunaan siis. Ne poistetaan ennen tuotantoon siirtämistä…
  3. Keskity sisältöön, älä sivuilla näkyvään ulkoasuun! Käytä vain yksinkertaisia muotoiluja tekstissä. Sivujen ulkoasu ja valikoiden rakenne tulee muuttumaan tulevaisuudessa!
  4. Ryhmittele sivut loogiseen järjestykseen asettamalla sille ylemmän tason sivu ( Parent ). Tämä on alustava järjestys ja auttaa sivujen järjestämistä lukijoille näkyvässä julkaisussa.
  5. Jos huomaat virheen sisällössä niin korjaa se. Jos et ole varma osaatko tai et ennätä, niin jätä kommentti kyseiselle sivulle.
  6. Teknistä apua saa sähköpostilla mikko@vapaatyyli.fi tai GSM 040 574 4510

Tarkemmat ohjeet kehitykseen:

Kirjoittakaa uusia sivuja ja sisältöä toistaiseksi ainoastaan Pages -> Add New  -toiminnolla tai yläreunasta +New -> Page.
Opetelkaa käyttämään Haku-toimintoa ylläpitosivuilla, se toimii oikeasti ja on tulevaisuudessa nopein tapa löytää haluamansa sivu.

Tarkennan ja lisään ohjeita aina tarvittaessa, myös niitä varten jotka eivät ole koskaan nähneet WordPressiä!

Valmista ohjeistusta löytyy hieman Suomeksi: http://fi.wordpress.org/

sekä erittäin paljon englanniksi: http://codex.wordpress.org/Main_Page

ps. Ja laittakaa kommenttia, jos tarvitsette jotain ohjetta. Samalla opitte käyttämään WordPress-alustaa paremmin omassa tiedottamiseen liittyvässä työssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *