Formula Funboard-luokassa purjehditaan kaudella 2012 neljän osakilpailun ranking-sarja sekä SM-kilpailu.

Formula Funboard-luokka koostuu slalom- ja ratapurjehduksesta. Ratapurjehdus purjehditaan Formula Windsurfing-luokan väline- ja kilpailusäännöillä. Slalom-kilpailussa noudatetaan IFCA:n slalom-purjehdussääntöjä, välinerajoituksia ei ole.

Ratapurjehdus

Ratapurjehdus sisältää vastatuuliosuuden, myötätuuliosuuksia ja/tai sivumyötäisiä osuuksia. Purjehdittavista radoista päättää järjestäjä. Radat laaditaan siten, että yksi lähtö kestää 15-40 minuuttia. Minimituuli ennen startti on luokkasääntöjen mukainen 3.7 m/s (plaanattavat olosuhteet). Lähdön aikana tulee vallita plaanattavat olosuhteet.

Radalle kaikki kilpailijat lähtevät yhtä aikaa, ja ensimmäisenä maaliin tullut purjehtija on lähdön voittaja. Järjestäjät voivat harkintansa mukaan järjestää erillisen lähdön muille sarjoille (naiset, juniorit, Formula Start, Experience). Voittaja saa 0.7 pistettä, muut sijalukunsa mukaisen pistemäärän.

Kilpailun voittaja on se, jolla on pienin yhteispistemäärä siinä vaiheessa kun kilpailu julistetaan päättyneeksi. Yleensä lähtöjä pyritään purjehtimaan niin paljon kuin mahdollista, ellei lähtöjen maksimimäärää ole kilpailuohjeissa ennalta määrätty.

Kilpailija saa rekisteröidä yhteen kilpailuun yhden kölittömän laudan (maksimileveys 1005 mm), ja kolme purjetta (maksimikoko 12.5 m2). Formula Experience-luokassa noudatetaan ko. luokan välinerajoituksia. Eviä saa rekisteröidä kolme. Evän maksimipituus laudan pohjasta pystysuoraan mitattuna on 700 mm. Start-luokassa saa purjeita rekisteröidä kaksi.

Slalom

Slalom-kilpailu purjehditaan, kun olosuhteet ovat sopivat (yli 6.7 m/s tuuli sopivasta suunnasta). Se purjehditaan sivu- tai avotuuliradalla mahdollisimman lähellä rantaa. Kilpailuun kuuluu kovavauhtisia sivutuuliosuuksia tai slöörejä sekä myötäkäännöksiä poijuilla. Mikäli kilpailijoita on yli 20, jaetaan kilpailijat jaetaan 7-12 kilpailijan alkueriin, joista 4-6 kilpailijaa pääsee jatkoon. Lopulliset sijoitukset ratkaistaan A- ja B-finaaleissa, joihin pääsee 8-12 kilpailijaa.

Slalom-kilpailussa ei ole välinerajoituksia.

Lopputuloksissa yksi purjehdittu slalom-lähtö tai pudotuskarsinta vastaa yhtä ratalähtöä. Pudotuskarsinta katsotaan purjehdituksi, kun A- ja B-finaaliin selvinneet on saatu selville. Mikäli jompikumpi finaali jää purjehtimatta, saavat siihen selvinneet pisteitä kaavalla pistemäärä = finaalin viimeinen sija/2.

Formula Start

Formula Start on tarkoitettu kilpailu-uraansa aloittaville. Purjeiden määrä on rajattu kahteen, ja evän maksimipituus 70 cm:iin. Mikäli kilpailijoita on riittävästi, voidaan heille järjestää omat lähdöt. Radalla suositellaan purjehdittavan ainoastaan yksi kierros. Start-luokkaan ilmoittautunut voi osallistua myös slalom-kilpailuun, mutta erillistä Start-sarjaa ei slalomissa järjestetä.

Osallistumisoikeus

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen Purjelautaliiton (SPLL) jäsenet, jotka kuuluvat Suomen Purjehtijaliiton (SPL) alaiseen pursiseuraan tai Suomen Purjehtijaliittoon SPLL:n kautta.