ELOKUUN ESITTELYSSÄ: JUSSI PEKKARINEN

Tällä kertaa on aika esitellä Jussi Pekkarinen!
Nimi: Jussi Pekkarinen
Ikä: 50v
Laji: suppaus ja purjehdus
Seura: IiPS

1. Miten kuvailisit itseäsi ja elämäntyyliäsi?
Liikunta on aina ollut minulle tärkeää. Ammatiltani olenkin liikunnan ja terveystiedon opettaja eli olen kutsumusammatissa. Pitkät kesälomat antavat mahdollisuuden nauttia suppailusta ja purjehduksesta.
2. Kuinka olet päätynyt lajin pariin ja milloin? Mikä siinä viehättää?
Purjehduksen aloitin 6-vuotiaana. Ensimmäiset optimistijollien SM-kisat olivat 1978 Jyväskylässä. Tämän jälkeen purjehdin mm. E-jollaa ja Laseria. 2000-luvulla kiinnostuin purjelautailusta ja nautiskelin formulalaudan vauhdista. Sitten tuli leijalautailu ja tämän jälkeen suppailu vuonna 2013.
3. Mikä on paras kokemuksesi/muistosi lajista?
Suppailussa luonnosta ja merestä nauttiminen lähes ympäri vuoden on parasta. Tuntuma mereen säilyy ja huolet unohtuvat.
Nautin myös kisaamisesta ja itsensä haastamisesta. Hienoja muistoja ovat mm. kaksi Lauttasaaren ympäripurjehduksen voittoa ja tämän vuoden Eurotourin downwindkisa Sieravuoressa Pyhäjärvellä.
Purjehduksessa viimeisimpiä huippukokemuksia ovat avomeripurjehduksen Suomen mestaruudet 2017 Helsingissä ja 2018 Tallinnassa.
4. Onko sinulla lajia kohden suunnitelmia tai tavoitteita?
Suppaajana haluan kehittyä mahdollisimman hyväksi. Ikää minulla jo on, mutta tekniikkaa ja fyysisiä ominaisuuksia voi kehittää monella tapaa.
Nautin kisaamisesta erityisesti pitkillä matkoilla ja haluan oppia melomaan erilaisissa tuuli- ja aalto-olosuhteissa.
5. Missä ovat parhaat treeniolosuhteet mielestäsi?
Suomi on suppailussa ihan huippumaa olosuhteiden puolesta. Vaihtelevia melontareittejä löytyy kaikkialta.

6. Mitä muita aktiviteettejä elämäntapoihisi kuuluu?
Pidän matkustelusta. Yhdistän usein matkoihini surffausta tai suppia. Tänä vuonna treenasin Starboardin kontaktien avulla Eilatissa ja kesällä kävin metsästämässä aaltoja Balilla.
7. Mikä on elämäsi motto? Olisiko sinulla antaa vinkkiä muille elämästä, mitä olisit toivonut tietäneesi aiemmin?
Nauti niin kauan kuin voit. Haasta itseäsi ja uskalla opetella uusia asioita. Nuorena en ymmärtänyt, että kaikki vesilläolo kehittää. Esim. purjelautailu ja suppaus ovat tehneet minusta paremman purjehtijan. Vaikka suppilaudassa ei ole purjetta pelkkä laudan kuljettaminen erilaisissa aalto-olosuhteissa kehittää valtavasti. Vesilläolotunteja tulee minulle nyt paljon enemmän kuin nuorena. Nyt voin sanoa eläväni meren kanssa lähes aina, vaikka asun Suomessa.
8. Kuka on ollut merkittävin henkilö sinulle lajisi kannalta ja miksi?
Ylivoimaisesti tärkein henkilö urallani on ollut oma isäni Erkki. Hän on jaksanut tukea ja kuunnella loputtomia juttuja ja analyysejä näistä lajeista.
9. Mitä voisimme tehdä Suomessa parantaaksemme lajin suosiota ja näkyvyyttä?
Haluaisin massat liikkeelle tässä lajissa. Tämän vuoden helteinen kesä on taas tuonut suppailun takaisin otsikoihin. Laji sopii kaikille ja lajin harrastajat ovat rentoa porukkaa.

Laji tekee hyvää sekä ruumiille että sielulle.

10. Terveisesi lukijoille
Toivon hyviä tuulia kaikille purjelautailijoille, mutta jos ei tuule niin silloinkaan ei tarvitse jäädä rannalle. Ota alle suppilauta ja tee tehokas treeni niin olo on taas aivan mahtava!

Nettisivut

Instagram: jussisup
Yhteistyökumppanit
Rip Curl Finland
Helsinki Surf Shop
Rautio Sports