Hanko Silversand -spottiesittely

Huom! Tämä sivu on siirretty uusille hankosurf.fi sivuille! Tätä sivua ei enää päivitetä 1.6.2021 lähtien.

Ranta toimii parhaiten lounaisen ja pohjoisen välisillä tuulilla. Sopii hyvin aloittelijoille turvallisen sijainnin sekä helppojen meriolosuhteiden vuoksi.

Hangon Silversand leirintäalueen yhteydessä toimii Kola Kayakingin melontakeskus, josta voit vuokrata myös SUP lautoja.

Leirintäalueen vastaanotossa palvelee TWIND:n Mystic Shop, jossa on tarjolla vaatteita, leija- ja purjelautatarvikkeita ja varaosia.

Leirintäalueen päiväkävijät maksavat päivämaksun tai hankkivat surf-kausikortin. Palveluun sisältyy vessat ja suihkut. Leirintäalueelta löytyy edulliset mutteri-mökit, joissa 5-6hengen ryhmät majoittuvat edullisesti. Kesän 2016 uutuutena on palju, jonka käyttö sisältyy ison saunan hintaan. Hinnastot löydät Silversandin leirinnän -sivuilta.

Pelialueet

Silversandin ranta on jaettu yleisen uimarannan ja Silversandin leirintäalueen kesken. Yleinen uimaranta on eteläpäässä. Leirintäalueen ranta alkaa metalliaidasta joka ulottuu veteen saakka ja jatkuu pohjoiseen.

Leirintäalueella on uimareille varattu sektori jonka erottaa kesäkaudella hyvin keltavihreistä ‘rantaleluista’, jotka on ankkuroitu rantaveteen. Uima-alueen ja vesiurheilualueen rajalla on rantaviivassa valkoinen kyltti, jossa on erotettu nuolin uimaranta ja vesiurheilusektori. Kilpi näkyy vesille melko huonosti, mutta vedessä on myös muutama valkoinen poiju. Leirintäalueen rannan pohjoispää on siis varattu vesiurheilulle.

Muuta huomioitavaa

Rantahiekka-alue on varsin kapea ja ranta syvenee kohtuullisen loivasti. Leirintäalueen rannan edessä on karikko, joka on merkitty poijuilla ja karikon pohjoispäässä on myös lippu. Ranta toimii hyvin länsi-pohjoistuulilla. Lounaiskelillä voi ajaa leirintäalueen rannasta, rannan lähellä puuskittelee, mutta ulkona on yleensä suhteellisen hyvät olosuhteet myös lounaiskelillä.

Silversandissa leijalla toimiessa on huomattava, että alueella on myös uimareita ja purjelautakoulu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että on käytettävä vesiurheilulle varattuja rannan osia ja on osattava ajaa ulkona, syvässä vedessä. Jos on onshore / rajakeli, on kroppakryssittävä ulos. Alkeisharjoitteluun ranta on melko huono, koska puut ovat erittäin lähellä rantaviivaa. Alkeita voi kyllä harjoitella, mutta on huomioitava muun toiminnan tilanne. Rannalle mahtuu optimioloissakin uimakaudella vain 1-2 harjoittelijaa kerralla.

Teksti & Kartta: Tomppa A. silveri-loco
Edit: Mikko Vatanen