HELMIKUUN ESITTELYSSÄ: FELIX SERGELIUS

Felix Sergelius, 12v (maaliskuussa 13), Techno293 ja optimistijolla, HSK

”Olen aika rauhallinen ja minulla on sporttinen elämäntyyli.”

Aloitin purjelautailun 10 vuotiaana HSS:n alkeiskurssilla. Pidän lajin fyysisyydestä ja vauhdista. Harrastan kilpapurjehdusta optarilla ja tykkään muistakin vesiurheilulajeista, kuten vesihiihdosta, joten purjelautailu tuntui alusta asti luontevalta ja minulle sopivalta lajilta. Paras kokemus laudalla tähän asti on ollut ehdottomasti Yyterin surfviikko kesällä 2017 Aleksandran valmennuksessa, jolloin tuuli kovaa ja käytin ensimmäistä kertaa trapetsia. Tykkään purjelautailla Yyterissä ja Hangossa. HSK on kotisatamani ja siellä on toimivat puitteet.

Viime kesänä en päässyt laudalle niin montaa kertaa, koska purjehdus vie niin ison osan ajastani, ja varmaan vielä tänä kesänäkin optari pysyy päälajinani, mutta optin jälkeen aion alkaa treenaamaan purjelautailua aktiivisesti ja haluan päästä treenaamaan kovaa ja kisaamaan sillä.

 

Muiden vesilajien lisäksi harrastan  alppihiihtoa. Kesällä purjehditaan 4-5 päivänä viikossa, talvella hiihdän saman verran. Alppihiihtoa harrastan FK-37:ssa ja kotimäkeni on Nuuksion Swinghill.

Minulla ei ole mottoa, mutta olen oppinut ainakin sen, että kisoja edeltävänä iltana kannattaa laittaa kaikki ihan valmiiksi, varusteet, vaatteet, tarvittavat paperit ja eväät. Kisa-aamuna ei tarvitse sitten stressata enää että onko kaikki mukana, vaan saa keskittyä kilpailuun valmistautumiseen hyvällä mielellä.

Merkittävin henkilö purjelautailun kannalta minulle on ollut Aleksandra Blinnikka, koska hän on hyvä valmentaja ja ystävällinen, positiivinen ja tosi avulias.

Lapsia ja nuoria pitäisi saada enemmän purjelautailemaan, jotta saisimme sille enemmän näkyvyyttä ja tunnettavuutta.

Tulkaa moikkaamaan rannassa. Kokeneemmat saa mielellään antaa neuvoja!