SPLL:n uutiskirje helmikuu 2024

Tässä uutiskirjeessä: Oulun kaupungin kysely vesialueiden käytöstä, kansainvälinen kysely leijasurffauksesta ja tietoa vuoden 2024 jäsenmaksulaskuista

Oulun kaupungin kysely vesialueiden käytöstä

Jos harrastat Oulun seudulla, käy vastaamassa kaupungin kyselyyn kaupungin omistamien vesialueiden käytöstä. Kysely on avoinna 27. helmikuuta klo 23.59 asti. https://app.maptionnaire.com/q/3hf9szh9n3t3

Kyselyyn voi vastata kaikki vesialueiden käyttäjät, ja myös meren jäällä harrastettavista lajeista pyydetään tietoja.

Kansainvälinen kysely leijasurffauksesta (vedessä)

Lääkäreiden ja fysioterapeuttien perustama surffilajien turvallisuutta kehittävä Surfmedizin-järjestö on avannut kansainvälisen kyselyn leijasurffaukseen liittyen. Hankkeen johtaja lääketieteen tohtori Christoph Offerhaus harrastaa myös itse leijasurffausta.

Vastaathan kyselyyn myös, vaikka et olisi koskaan loukkaantunut. Tämä on tärkeää, että loukkaantumisten määrä saadaan suhteutettua oikein harrastajien ja harrastustuntien kokonaismäärään. Huom! Kysely koskee vain leijasurffausta vedessä, ei talvella!

Kyselyyn pääsee linkistä www.kitesurfstudy.com ja linkkiä saa jakaa myös eteenpäin. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti. Varaa aikaa lomakkeen täyttämiseen noin 15 minuuttia.

Hankkeessa on mukana myös Witten/Herdecken yliopiston ortopedian ja urheiluvammojen laitos. Kyselyn tavoitteena on kehittää vammojen hoitoa ja ennaltaehkäiseviä toimia.

Surfmedizinin blogista (saksankielinen) voi lukea myös purjelautailuun ja siipisurffaukseen liittyvistä tutkimuksista.

Vuoden 2024 jäsenmaksulaskut on lähetetty

Jäsenenä saat mm. edullisemmat hinnat Surfkeskus Yyterissä, kilpailulisenssin ja myös kaikki Suomen purjehdus ja veneily ry:n jäsenedut mm. ryhmätapaturmavakuutuksen.

Uutta: Ryhmätapaturmavakuutus kattaa nyt purjelautailun ja leijasurffauksen lisäksi myös mm. siipisurffauksen. Vakuutus on voimassa myös ulkomailla enintään 3 kk matkoilla. Se korvaa tapaturman aiheuttamat hoitokulut 5000 euroon asti. Omavastuu 0 euroa.

Jos et ole saanut jäsenmaksulaskua, ota yhteyttä jasenrekisteri@spll.fi. Lasku on lähetetty verkkolaskuna, sähköpostilla tai kirjeenä riippuen mikä toimitustapa jäsentiedoissasi on valittuna. Verkkolaskun tilaaminen ensi vuodelle tapahtuu omasta verkkopankistasi. Laskuttajan nimi SPLL ry.

Omien tietojen tarkistaminen ja päivittäminen jäsenrekisterissä

Voit tarkistaa jäsentietosi Suuli-jäsenrekisterissä kirjautumalla suuli.spv.fi

Kirjautumiseen tarvittavan jäsennumerosi (Suuli ID:n) voit kysyä sähköpostitse jasenrekisteri@spll.fi. Huom! Suuli ID on eri kuin jäsenmaksulaskussa näkyvä asiakasnumero.

Terveisin,

Suomen purje- ja leijalautaliitto ry:n hallitus

ps. Tarkista varusteidesi kunto! Tänäkin vuonna on tullut vastaan leijasurffareilla puomeja, missä hätälaukaisu ei toimi. Nämä on onneksi havaittu hätälaukaisua testatessa, ei tositilanteessa. Ota siis tavaksi tarkistaa chickenloopin toiminta säännöllisesti. Tarkista myös, että trapassasi on leikkuri narujen katkaisemiseen hätätilanteessa. Leikkuri on hyvä varuste myös purjelautaillessa ja siipisurffatessa, jos jalka takertuu vedessä esim. kalastajan verkkoon.