42. MM-Open

42. MM-OPEN Hangon Silversandissa 10.-11.8 2024Other Race

Hyvinkään Surffaajat ry. järjestää perinteisen Eloretken Hangon Silversandin leirintäaluella ja sen lähivesillä.

Kilpailun seurantaan käytetään Traxmeet GPS-seurantaa, joka helpottaa tuomarointia ja ennen kaikkea jälkipelejä sekä spekulointia. Kilpailua voidaan seurata livenä ja tallenne voidaan katsoa jälkikäteen. https://www.traxmeet.com/

MuunMukavan lisäksi pidämme tietenkin myös purjelautailukisat, jossa avoimeen luokkaan voi osallistua millä tahansa purjelaudaksi tunnistettavalla laitteella, Windsurferit, Technot ja Foilit ovat myös tervetulleita. Kilpailussa ajetaan toki lähes sääntöjen mukainen RB 9,5m2 luokan kisa.

Muut luokat huomioidaan myös, mikäli osallistujia on vähintään viisi (5).

Alusta alkaen on MM-Openin henki ollut, että kaikki ajavat kaikkia vastaan ja tulokset määräytyvät luokittain kokonaistuloksista poimittuna. Tämän takia kilpailussa saatetaan ajaa myös, tuulen niin salliessa, slalom-lähtöjä, jotka siis lasketaan mukaan kokonaiskisaan. Välinerajoitukset ovat voimassa RB 9,5m2, Techno ja Windsurfer-luokissa. Rankingpisteitä ei MM-Openista vuonna 2024 jaeta. Kilpailuun sovelletaan purjelautailun kilpasääntöjä soveltuvin osin. Turvallisuus, rehti kilpailu ja hauskanpito ovat tapahtumassa avainasemassa.

MM-Openissa järjestetään tänäkin vuonna Rookie-Cup, johon voi osallistua vauvasta vaariin kaikki, jotka tuntevat itsensä aloittelijoiksi. Rookie-lähdöt ajetaan aina muiden lähtöjen välissä.

Järjestäjä voi myös yhdistellä luokkia esim. vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Perjantai ja lauantai-iltoina ilakointia Saunalandiassa jonka jälkeen vapaata oleskelua esim. Silversandin ravintolassa. Kilpailuun osallistujille -15% alennuksen listaruoista!

Kaikki kilpailuun osallistuneet ovat mukana arvonnassa, mikäli ovat paikalla palkintojen jaossa.

Ennakkoilmoittautuminen:

GPS seurannan vuoksi toivoisimme osallistujilta ennakkoilmoittautumisia osallistujien kirjaamisen nopeuttamiseksi. Ennakkoilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen info@hysurf.fi keskiviikkoon 5.8 mennessä. Ennakkoilmoittautumisella varmista, että karttaseurannassa näkyy oikea purjenumero ja nimesi. Merkitse ennakkoilmoittautumisen sähköpostin aiheeksi: ”Ennakkoilmoittautuminen MM-Open -24”. Kilpailumaksu maksetaan paikan päällä. 

Kilpailuluokat:

Avoin

RB 9,5m2

Techno       (min. 3 osallistujaa)

Windsurfer (min. 3 osallistujaa)

Rookie-Cup (min. 3 osallistujaa)

Purjehdusohjeet:

Kipparikokous aina ennen seuraavaa lähtöä.

Radat ajetaan matkapurjehdus lähtöinä, lähetys tapahtuu porttilähtönä veneen takaa, paitsi Rookie-Cupissa ja slalom-lähdöissä, jotka lähtevät rannasta.

Ohjeellinen aikataulu:

Pe 9.8 Vapaat harjoitukset ja Saunalandia klo18.00–21.00

La 10.8 Ilmoittautuminen klo 9.00

             Kipparikokous klo10.00

             Ensimmäinen mahdollinen lähtö klo 11.00

             Lounastauko n. klo 13.00

             Viimeinen lähtö niin, että ehditään Saunalandiaan  klo 18.00-21.00

Su 11.8 Kippari klo 10.00

              Ensimmäinen lähtö n. klo 11.00

              Lounas n. klo 13.00 

              Palkintojen jako n. klo 16.00

Lähtöjen ja palkintojenjaon aikataulut voivat tuuli tai sääolosuhteitten takia muuttua. 

Rookie-Cup´in lähdöt pyritään ajamaan MM-OPEN lähtöjen välissä.

Osallistumismaksut:

Hyvinkään Surffaajat ry:n jäsenille ilmainen.

Muut 30€

Protestimaksu on 500€, jota EI palauteta.

Leirintäalue:

Leirintäalueen maksuista jokainen osallistuja huolehtii itse. Portilla kannattaa ilmoittaa etukäteen tulevansa HySurfin eloretkelle, että alueella oleskeluaika saadaan oikeaksi jo tullessa. Sähköinen matkustajailmoitus kannattaa tehdä etukäteen.

https://silversand.fi/

Päätös kilpailla:

Kilpailuun osallistuminen on täysin kilpailijan omalla vastuulla, järjestäjä ei vastaa pahoittuneesta mielestä, fyysisistä, aineellisista tai henkisistä vahingoista, jotka tapahtuvat joko ennen, jälkeen, tai kisan aikana.

Tervetuloa mukaan!
Jouni Hellman, Kilpailupäällikkö
Hyvinkään Surffaajat ry