Kilpailuraportti: Raceboard MM 2016 Australia

Vantaalainen purjelautailija FIN-6 Juha Blinnikka toi tuliaisina kaksi MM-pronssia Australian Brisbanessa pidetyistä purjelautailun Raceboard luokan MM-kilpailuista.

Marraskuun lopulla pidetyissä maailmanmestaruuskilpailuissa Juha Blinnikka nappasi Raceboard luokan raskaan sarjan (yli 78 kg) MM-pronssia ja oman ikäluokkansa GrandMastersien (yli 45-v.) MM-pronssia.

Kilpailuihin osallistui 90 kilpailijaa 13 eri maasta. Viiden kilpailupäivän aikana olosuhteet kilpailualueella merellä olivat parhaimmasta päästä; veden lämpötila oli liki 30 astetta ja tuulta joka päivä aamusta iltaan. Kilpailun aikana päästiin ajamaan täydet 15 lähtöä, jotka kestivät yli puoli tuntia kukin. Juha Blinnikka sijoittui yleisen sarjan kahdeksanneksi. Kokonaiskilpailun voitti Espanjan olympiaedustaja Ivan Pastor ja toiseksi tuli puolalainen Max Wojcik, joka asuu pysyvästi Australiassa. Naisten luokan voitti Australian Joanna Sterling.

Kolmen ensimmäisen päivän jälkeen Blinnikka oli kokonaiskilpailun viidentenä ja raskaan luokan ja Grandmastersien johdossa.  Neljäntenä päivänä tuli kilpailualueelle myrskytuulet, jotka aiheuttivat Blinnikalle ongelmia. ”Minulla oli järjestäjien puolesta vuokravälineet ja ainoastaan yksi 9,5 neliön purje, joka oli aivan auttamattoman liian suuri 11-15 sekunttimetrin tuulille. Vielä, kun purjeen mukana tuli masto, joka ei toiminut ko. purjeessa kovalla tuulella, oli neljäs kilpailupäivä kohdallani painajainen! Jouduin heittämään pyyhkeen kehään kahdessa lähdössä ja yhdessä olin 27.! Kyllä harmitti! Aikaisempina päivinä 5-8 m/s tuulessa minulla oli vastatuuliosuuksilla porukan paras vauhti, mutta myötätuuliosuuksilla yli kymmenen kiloa kevyemmät kilpakumppanit menivät ohi. Paikallisilla kilpailijoilla oli rekisteröity toiseksi purjeeksi kilpailuun pienempiä slalompurjeita, joiden kanssa heillä ei ollut mitään ongelmia kovassa tuulessa! Putosin neljäntenä päivänä viidenneltä sijalta yhdeksänneksi. Onneksi viimeiseksi kilpailupäiväksi tuuli heikkeni sen verran, että pääsin kisaamaan taas ongelmitta. Viimeisenä päivänä sain taktisia onnistumisia ja pääsin nousemaan takaisin mitaleille ja kokonaiskilpailun kahdeksanneksi!” kertoi vantaalainen Juha Blinnikka.