Surfsport Wave SM 2023 Tulokset ja raportti

Kisa saatiin vietyä läpi hienoissa olosuhteissa Yyterin Pumpparin rannalla.
Suurin osa kilpailijoista ja muista surffaajista saapui jo edellisenä iltana Virkistyshotelli Yyteriin, joka on SPLL:n ja tämän kilpailun yhteistyökumppani ja joka oli tehnyt meille hyvän majoitustarjouksen.

Aamu valkeni tuulisena ja sateisena. Sade kuitenkin väistyi ennusteen mukaisesti ja kilpailu päästiin aloittamaan hienossa auringonpaisteessa ja 12-15m/s lounaistuulessa, sekä hyvän kokoisissa aalloissa.

Alkueristä finaaliin etenivät Vesa Poutiainen, Timo Bygden, Timo Häkkinen ja Henrik Nyman
Kilpailun finaali oli hienoa katsottavaa. Timo Bygden oli aivan liekeissä. Timo paukutti bäkkäreitä ja Salled frontteja toinen toisensa perään, sai hiitin parhaat aallot ja käytti niiden potentiaalin aivan täysimääräisesti. Vesa Poutiainen oli pienissä ongelmissa, koska keli putosi aivan pikkuisen ja kääntyi samalla hivenen enemmän on-shoreksi. Vesa ajoi kuitenkin hienosti, se ensimmäisen erän liekkimeri vain kuihtui hieman. Vesa hienosti 2. sijalle. Timo Häkkinen tulitti todella hienoa aalto- ajoa ja hyppäsi kaksi oikein hyvää Rocket-airia. Timon aaltopisteet olivatkin finaalin toiseksi parhaat siinä Bygdenin ja Poutiaisen välissä. ja Timolle ansaittu 3. sija. Henrik Nyman ajoi hienosti, hyppäsi märän push-loopin, hyvän fronttirollin ja ajoi pari hyvää aaltoa. pisteet eivät kuitenkaan aivan riittäneet päihittämään Timo Häkkistä. Nyman siis sijalle 4.

Päivän kohokodat olivat Vesa Poutiaisen uskomattoman hieno 10 pisteen yksikätinen Bäkkäri alkuerässä, Henrik Nymanin raaka Pushloop yritys Finaalissa, sekä Bygdenin ja Häkkisen samaan aikaan peräkkäisillä aalloilla ajetut Bygdenin 10 pisteen ja häkkisen 9 pisteen aallot.

Tulokset:

  1. Timo Bygden
  2. Vesa Poutiainen
  3. Timo Häkkinen
  4. Henrik Nyman
  5. Samuli Hämäläinen
  6. Timo Westerlund
  7. Bastian Haber
  8. Lauri Heiskanen
  9. Ari Hyvönen
Vesa Poutiainen, Timo Bygden, Timo Häkkinen

Järjestäjät kiittävät osallistujia, yleisöä, muita surffaajia, sekä yhteistyökumppaneita!
Ensi vuonna uudestaan.

Linkki koko kisaraporttiin ja kuviin, sekä kisavideoon
http://surfsport.fi/wave-sm
https://youtu.be/hPMnEKOlOI8