Tuuli Petäjä nousi äärioloissa 11:nneksi

RS:X-luokan MM-kisat Cadizissa ovat muuttumassa surffikisoista uintikisoiksi. Voimakas tuuli on koetellut kilpailijoita monen päivän ajan.

Olympiapurjelautailija Tuuli Petäjä nousi maanantaina RS:X-luokan MM-kisoissa Cadizissa 11:nneksi. Todella kova tuuli esti kilpailemisen viime perjantaina ja on sen jälkeenkin ravistellut espanjalaiskaupungin rantoja.
– Sunnuntaina olisin saanut pysyä pystyssä paremmin. Kilpailun taso on sellainen, ettei täällä uimalla pärjää, Petäjä naureskeli.
– Maanantaina tuuli myös tosi kovaa, mutta onnistuin pysymään kahdessa ensimmäisessä lähdössä laudan päällä ja tulin molemmissa maaliin seitsemäntenä. Kolmannessa olin hyvissä asemissa, mutta sukelsin aaltoon ja tipuin kympin kärjestä.
Tuulta oli kovimmissa puuskissa jopa 15 metriä sekunnissa, mikä näkyi purjelautailijoiden pulahdusten määrässä. Esimerkiksi molemmat espanjalaiset putosivat kotikisoissaan kärkiryhmästä.
– Tiedän, että vauhtini on hyvää ja taktiikkani on onnistunut. Olen onnistunut voittamaan pieniä pelkojani, kun olen huomannut, että pärjään myös ääriolosuhteissa, Petäjä iloitsi.
Seuraaville päiville on luvattu vielä maanantaita kovempaa tuulta, joten on epävarmaa, pääsevätkö purjelautailijat vesille. Näin ollen myös keskiviikon mitalilähtö (10 parasta) voi olla uhattuna.
Tuuli Petäjä (94 pistettä) on vain kahdeksan pisteen päässä kymmenennestä sijasta. MM-kilpailua johtaa Israelin Lee Korzits.
Kuva: Ville Sirén
Katso kilpailun tulokset täältä.