SPLL UUTISKIRJE 2/2012

Kuluva talvi lähenee kovaa vauhtia kohti loppuaan ja lyhyestä kestostaan huolimatta talvisurfkausi on ollut mukavan aktiivinen.

Jääsurffauksen MM-kilpailuille virallinen status

Helmikuussa Michiganin St. Ignacessa, Pohjois-Amerikassa, järjestettiin jääsurffauksen Maailmanmestaruuskilpailut, WISSA 2012. Osallistuin itsekin tapahtumaan, päätavoitteena jääsurffauksen 2013 MM-kilpailujen anominen Suomeen. Ensimmäistä kertaa WISSA:n (World Ice and Snow Sailing Association) 32-vuotisessa historiassa eri maiden edustajat äänestivät yksimielisesti seuraavan kisapaikan puolesta ja Suomi sai jälleen kunnian toimia kisaisäntänä. Kisapaikkana on Kalajoki, jossa järjestetyt jääsurffauksen Euroopanmestaruuskilpailut, Winter Windsurfing European Open 2012, toimivat samalla MM-kisojen kenraaliharjoituksena. Merkittävän tulevasta WISSA-kisatapahtumasta tekee se, että prosessi kilpailun saattamiselle viralliseksi MM-tittelin omaavaksi kilpailuksi on käynnissä. Suomeen kilpailunjärjestäjämaana luotetaan suuresti ja siksi tulevaan talvi-MM-tapahtumaan tulevat myös IKA:n (International Kiteboarding Association) edustajat seuraamaan, miten järjestetään korkealuokkaiset talvisurffauksen MM-kilpailut. Erityisesti leijalautailuun kiinnitetään juuri nyt suuresti huomiota, sillä laji on tehnyt ilmiömäisen esiinmarssin ja omaa mahdollisuuden nousta olympialajiksi Rio de Janeirossa 2016.

Talven 2012 kisat

WISSAn kanssa samanaikaisesti taisteltiin Oravissa jääsurffauksen Suomenmestaruudesta ja maaliskuussa tykitettiin jäällä jääsurffauksen Euroopanmestaruuskisoissa Kalajoella.

Suomenmestaruuden vei nimiinsä purjekelkkojen rataluokassa Arto Ravander ja slalom-luokassa Juha Blinnikka.

Euroopanmestariksi kruunasi itsensä purjekelkkojen rataluokan yleisessä sarjassa Oskari Pääkkönen, Arto Ravanderin ottaessa tyylikkäästi toisen sijan sekä Masters-sarjan voiton. EM-kisojen purjekelkkojen slalom-luokassa yleisen ja samalla nuorten sarjan kolmanneksi sijoittui hienosti Daniel Blinnikka. Slalomin Masters-sarjan parhaat tulokset veti Ian Rautelin ja naisten ylivoimainen ykkönen oli Marianne Kaplas. Lisäksi suomalaiset olivat hyvin edustettuina myös siipi- ja leijaluokissa. Siipien nopein oli radalla Rainer Salo, leijojen rata-ajon suksisarjan voitti Raimo Selen ja lumilautasarjan Mikko Toivonen. Leijojen Freestyle-kisan voiton rokkasi itselleen Jarkko Sjöblom.

MM-kilpailuissa purjekelkkojen rataluokan mestaruuden vei Jarno Rautio.

Tätä juttua kirjoittaessani toivotan samalla hyvää kisareissua myös kahden miehen leijatiimille Pekka ”Tirri” Tirkkoselle ja Teemu Salmiselle, jotka ovat kisaamassa huimapäiden Norjan Varanger Arctic Kite Enduro –matkakilpailussa.

Kesä 2012

Tällaisen talvikauden jälkeen on hyvä jatkaa kesää kohti. Kesäkautensa on jo avannut mm. Suomen olympiaedustaja Tuuli Petäjä, joka kävi pokkaamassa itselleen RS:X-olympialuokan Euroopanmestaruuskisojen kolmannen sijan helmikuussa Madeiralla ja on paraikaa Espanjassa taistelemassa saman luokan MM-titteleistä. Viime syyskuussa naisten Slalomin MM-kisojen kolmonen Marianne Kaplas aloittaa näillä näkymin kauden kilpaurakkansa huhtikuussa Italian PWA Slalom-kisoissa. Toivotankin onnea kaikille kisakuskeille kauden tuleviin koitoksiin!

Kotimaisen kesäkauden avaa lauantaina 5.5. Lahden Winsurfing Clubin (LWC) vuosittain järjestämät Water Sport-messut. Messuilla tavataan tuttuja, käydään kauppaa ja vaihdellaan surffikuulumisia. Lisätietoja messuista löydät osoitteestawww.lwc.fi. Kesän merkittävin kotimaan kisarutistus on Yyterissä 11.-16.6. järjestettävä Raceboard-luokan maailmanmestaruuskilpailu, mutta kesä täyttyy mukavasti myös muista kotimaisista ja kansainvälisistä surftapahtumista. Seuraile liiton kuulumisia ja tapahtumainfoa osoitteessa spll.fi niin pysyt mukana surffisykkeessä! Liiton www-sivujen uudistus on loppusuoralla ja uusi ilme esiteltäneen kesäkauden kynnyksellä.

 

Hyvää kesäkauden odotusta toivottaen,

Sanna Päivärinta

Puheenjohtaja, SPLL