Kotimaiset kisaajat jälleen mitalirikkaita kansainvälisillä kisavesillä

Medemblikissä Hollannissa kilpailtiin purjelautailun Raceboard-luokan nuorten ja Masters-sarjan maailmanmestaruudesta 11.-18.8.2012. Suomea kilpailuissa edusti HySurfin Daniel Blinnikka (FIN-5), PWR:n Juha Blinnikka (FIN-6) ja LRPS:n Kalevi Männistö (FIN-50). He olivat menestyksekkäästi mukana myös Raceboard-luokan yleisen sarjan MM-kisoissa Porin Yyterissä kesäkuussa. Tuolloin Daniel sijoittui upeasti kokonaiskilpailussa maailman huippukuskien joukossa kolmannelle sijalle. Juha oli kokonaiskilpailun viides ja Kalevi yhdeksäs.

Täyden 5 kisapäivän ja 15 upean mestaruuskisalähdön jälkeen vaihtelevissa tuuliolosuhteissa Juha Blinnikka saavutti Mastersien kolmannen sijan jäämällä vain pisteen päähän toiseksi tulleesta Pedro Mourasta (POR-73). Mastersien voiton vei nimiinsä espanjalainen Alex Buchau (ESP-36). Kolmannella sijallaan Juha Blinnikka oli samalla Grand Masters-sarjan ykkönen. Kalevi Männistö saavutti tyylikkäästi Veteran-sarjan ensimmäisen sijan. Nuorten sarja oli alusta alkaen tiukkaa taistoa. Daniel Blinnikka taisteli tiukasti kirkkaimmasta mitalista voittaen ensimmäisen kisalähdön, mutta sitten venäläinen Artem Murashev (RUS-54) otti nimiinsä seuraavat kaksi lähtöä. Lopulta nämä kaksi päätyivät lopputuloksissa samoihin pistemääriin ja discardien (poislasketut huonoimmat tulokset) jälkeen Daniel nousi palkintopallille lunastamaan nuorten sarjan hopeamitalin venäläisen vieden niukasti ensimmäisen sijan. Kolmanneksi nuorten sarjassa sijoittui Bautista Saubidet Birkner (ARG-401).

Masters-sarjassa kilpaili yhteensä 70 purjelautailijaa ja nuorten sarjassa 22.

Seuraavan kerran isä ja poika Juha ja Daniel Blinnikka nähdään kotimaan kisoissa Kalajoella 6.-9. syyskuuta, jolloin kilpaillaan Formula- & Slalom-luokkien Suomenmestaruudesta. Samoihin kisoihin osallistuu myös Suomeen mestarillisesti olympiahopeaa tuonut HSK:n Tuuli Petäjä (FIN-1).

(Kuvat: International Raceboard Class)