MM-KULTAA ALEKSANDRA BLINNIKALLE PURJELAUTAILUSSA

26-vuotias vantaalainen Aleksandra Blinnikka voitti toistamiseen MM-kultaa Raceboard-luokan purjelautailun maailmanmestaruuskilpailuissa heinäkuussa. 11 lähdöstä hän voitti 7. Toukokuussa Aleksandra voitti EM-hopeaa Tsekeissä.

Viisi päiväiset purjelautailun Raceboard-luokan maailmanmestaruuskilpailut käytiin Saksan Warnemündessa ääriolosuhteissa.
Kilpailujen alkua jouduttiin siirtämään kovan myrskyn ja ison kaatuvan aallokon takia. Vasta toisen kilpailupäivän iltapäivällä päästiin aloittamaan kilpaileminen parhaimmillaan 11-12 m/s tuulessa ja parin metrin korkuisessa aallokossa. Monella kilpailijalla matka päättyi ranta-aaltoihin sekä miehissä että naisissa. Olosuhteet olivat kilpailun aikana joko todella kovaa tuulta tai äärimmäisen heikkoa. Kaatuvien ranta-aaltojen lisäksi rannasta lähtöä haittasi kova virtaus ulospäin rannasta. Ensimmäisenä kilpailupäivänä pari rata-alueelle menevää naista meinasi hukkua ensin katapultattuaan ja sitten virran viedessä ulospäin kohti kaatuvia aaltoja. Etelä-Korealainen kilpailija Kim Hanwool ja saksalainen kilpailija palkittiin hengenpelastussuorituksista järjestäjien puolesta.

– Aleksandra: ”Iso aallokko ja kova tuuli vaatii paljon rohkeutta ja kykyä ratsastaa aalloilla pitkällä laudalla ja isolla purjeella. Selvittyäni ensimmäisenä päivänä ehjin nahoin ranta-aallokosta (parin katapultin jälkeen) tuli mietittyä, että mihin sitä on taas lähtenyt mukaan. Aallokko oli “ride or die” luokkaa, heh. Olen enemmän kuin tyytyväinen, miten kilpailut ovat menneet ottaen huomioon, että hallitseva Euroopan mestari Tsekkien Jana Slivova treenaa ja kilpailee ammattimaisesti ja minulla on talvikausi välissä, jolloin en pääse vesille niin paljon, kun haluaisin. Kaiken lisäksi minulla on ammatti lentoemäntänä Finnairilla hoidettavana!”, sanoo Aleksandra Blinnikka.

Naisten luokassa Tsekkien Jana Slivova tuli hopealle ja pronssia sai Ranskan Vivian Ventrin.

Palkintojen jaon jälkeen saksalaiset nappasivat Aleksandran ja kruunasivat hänet maailmanmestariksi saksalaiseen tapaan ja heittivät mereen.

– Aleksandra: “Yksikään lähtövoitto ei tullut helpolla, sillä koko ajan sai tehdä töitä ihan hullunlailla. Kolmena päivänä aallokko ja kova tuuli tekivät poijujen näkemisestä hankalaa. Sen lisäksi, että pitää olla täysi kontrolli välineistä ja kilpakumppaneista, täytyy myös suunnistaa oikeille merkeille ja pumpata lisää vauhtia. On se vaan niin hienoa nähdä, kuinka sitä kehittyy vuosi vuodelta tiimin avustuksella ja rehellisesti sanottuna tuntuu, että kisatkin ovat tiukempia vuosi vuodelta. Tsekkien Janan kanssa on tullut kilpailtua jo vuodesta 2013 saakka. Tuloksista kiitos kuuluu tiimilleni, joka seisoo takanani! Ei tähän saakka olisi päästy ilman tiimityötä ja yhteistyökumppaneita.”

Miesten luokan voitti ylivoimaisesti Puolan Max Wojcik. Espanjalaiset Alexander Buchau ja Toni Colomar Torres nappasivat hopeaa ja pronssia.

Suomesta MM-kilpailuihin lähti yhdeksänhenkinen kilpailutiimi, johon kuului myös Aleksandran isä Juha ja pikkuveli Benjamin Blinnikka. Juha Blinnikka voitti Grand Masters sarjassa (yli 50-vuotiaat) hopeaa ja oli miesten yleisessä luokassa 10. 20-vuotias Benjamin Blinnikka oli 25., espoolainen Sami Karppinen 20., espoolainen Mikko Bonsdorff 30. ja hänen 18-vuotias poikansa Amos Bonsdorff 34. Lappeenrantalainen Kalevi Männistö oli 42. ja Esa Harjula 65. Naisten luokassa kilpaileva Anna Arosilta-Gurvits voitti naisten Masters sarjassa (yli 40-vuotiaat) pronssia ja oli yleisessä naisten luokassa sijalla 7.

Kilpailujen viralliset sivut ja tulokset: https://worlds2019.raceboard.org/

KUVAGALLERIA: https://www.dropbox.com/sh/5zsm21oag87utff/AADZCymsnBpdrk15jbDgVZmva?dl=0

Raceboards Worlds Day 2

Kuvat International Raceboard Class – Tom Koerber