Purjelautailun olympialuokan EM-mittelö käynnistyy Helsingissä

Helsingillä on kunnia toimia RS:X-purjelautaluokan Euroopanmestaruuskilpailuiden isäntäkaupunkina 2.-9.7.2016. Kilpailu purjehditaan Hernesaaren edustalla kahdella rata-alueella. Miesten ja naisten lisäksi myös nuoret kilpailevat Euroopan mestaruudesta. Paikalle odotetaankin reilua 200 osallistujaa. Vesillä ja rannan kisa-alueella käy siis melkoinen kuhina viikon ajan.

Maanantaina starttaavat ensimmäiset EM-kisalähdöt. Luokissa ajetaan maksimissaan kolme lähtöä päivässä. Radat ovat trapedzoideja, joten jännittäviä tilanteita riittänee joka lähdössä.

Suomea kilpailuissa edustaa olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén sekä Raceboard-luokan kärkisijoilla purjehtinut Aleksandra Blinnikka, joka tähtää vuoden 2020 olympialaisiin RS:X-luokassa.

“Aivan upea fiilis, kun kisat pidetään kotivesillä. Tässä kisassa me naiset kisaamme varmastikin yhdessä fleetissä, ja kun kärkinaiset ovat älyttömän kovia, toivon että saan ajettua kaikki lähdöt ajoissa läpi” kommentoi Aleksandra alkavaa koitosta.”Nämä ovat ensimmäiset EM-kilpailuni RS:X-luokassa, joten vielä on vaikea sanoa, kuka asettuu kovimmaksi vastustajakseni” Aleksandra jatkaa.

Myös tuomaripuolelta löytyy Purjelautaliiton pitkäaikainen toimija Heikki Ruuhimäki, joka valvoo tapahtumaa Juryn jäsenenä. Liiton puheenjohtaja Sanna Päivärinta on myös mukana kisaorganisaatiossa ensimmäiset kaksi kisapäivää. “On hienoa päästä seuraamaan aitiopaikalta kisaa, jossa Hernesaaren edusta täyttyy olympialuokan purjelautailijoista. Toivottavasti saamme tuuliennusteen paremman pään tuulet osaksemme, jotta näkisimme vauhdikkaita lähtöjä” Sanna kommentoi.

Lisätietoa tapahtumasta kuten tuloslistauksen löydät täältä

Kuvat: www.aleksandrablinnikka.com