RS:X EM-kisoissa puuskaiset tuulet

Helsingin Hernesaaressa kisattavat RS:X-luokan Euroopanmestaruuskilpailut alkoivat maanantaina 4.7.2016 kevyissä ja shiftaavissa tuulissa. Miesten kaksi fleetia saivat alleen molemmat yhden onnistuneen lähdön, mutta naisten reilu 50 osallistujan joukko ei lukuisista yrityksistä huolimatta päässyt ajamaan yhtään täyttä lähtöä. Lähtöjä piinasivat liian heikot tuulet.

Tiistaina puolestaan tuulikin sitten kunnolla ja kaikki luokat ajoivat täyden päivän, kolme lähtöä kukin. Kilpailu oli paitsi vauhdikas myös tilannerikas, kun useampi fleet ajoi maaliin samanaikaisesti, ja lisähöysteenä viereisen radan juniorikisaajien ajolinjat poikkesivat samalle maalialueelle. Kahden kisapäivän jälkeen miehillä oli kasassa neljä ajettua lähtöä ja naisilla kolme. ”Olosuhteet olivat haastavat tuulen shiftaillessa voimakkaasti. Lähdöissä pystyi niin tippumaan kuin nousemaan nopeasti. Onneksi onnistuin saamaan itselleni hyvät sijoitukset, tästä on hyvä jatkaa keskiviikolle” kommentoi FIN-1 Tuuli Petäjä-Sirén tiistain olosuhteita.

Edellisten päivien asetelman myötä kolmannelle kisapäivälle keskiviikolle aikataulutettin välipäivän sijaan juniorilähtöjen lisäksi naisten luokan kolme lähtöä miesten saadessa vapaapäivän. Tuulin tunnelmat ennen lähtöjä: ”Tänään jatketaan haastavissa maatuulissa, hauskaa tulee siis olemaan! Meitä on iso fleet liikkeellä, eli startti on tärkeä. Sen kun saa otettua hyvin, on hyvä fiilis jatkaa eteenpäin.”

Keskiviikon kisapäivän jälkeen miehillä on ajettuja lähtöjä kasassa pakolliset neljä, naisilla kuusi, juniorimiehillä niin ikään kuusi ja juniorinaisilla viisi. Tarkemmat tulokset löydät täältä

Torstain 7.7.2016 ohjelmassa on kisalähtöjä jokaisessa kisaluokassa. Ensimmäisten lähtöjen lähtölaskennat käynnistyvät klo 11:00.

 

Kuvat: rsxclass.com