Huhtikuun esittelyssä: Eetu Virkkula

Eetu Virkkula, 13 vuotias, kiteboarding


“Oon tämmönen ihan perus ylä-aste ikäinen, joka sattumoisin löysi tälläsen mahtavan lajin”

Sattumoisin joskus pari vuotta sitten selailin wishiä ja näin siellä tosi kämäsen leijan, joka näytti hauskalta ja sitten tilattiin se. Lennäteltiin sitä pari viikkoa ja testattiin hiihtosuksilla, että pääseekö sillä liikkeelle. Kyllähän se kävelyvauhtia veti. Sitten alettiin miettiä saisiko näitä isompina. Nettiä selailtiin aluksi, eikä meinannu löytyä mitään, mutta lopulta löydettiin Lappiksen sivut ja ostettiin sitä kautta 10m2 leija. Tämän jälkeen homma riistäytyi käsistä ja ostettiinkin jo toinen leija. Puolen vuoden päästä kolmas ja nyt leijoja onkin jo 5..

Lajissa viehättää oikeestaan kaikki: nopeus, hypyt ja kavereiden kanssa oleminen. Siihen on vaan addiktoitunut täysin. Joka päivä tulee katsottua, että tuuleeko, vaikka ei edes itse pääsisi kiteilemään.

Paras kokemukseni tähän mennessä on ollut varmaan Lappis Kiteweek, jossa kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Se oli vaan yksinkertaisesti mahtava paikka. Luulen, että Suomessa ei ole Oulua parempaa kite mestaa, koska Oulussa on kesä- ja talvikitelle mahtavat paikat.

Käyn koulua Kuusamossa. Kesäsin vietän aika paljon aikaa Oulussa, koska Kuusamossa ei ole kesäkitelle paikkoja. Tuulettomina päivinä skeittaan ja vietän aikaa kavereitteni kanssa.

Merkittävin henkilö lajin kannalta on isäni, koska ilman häntä en olisi voinut ikinä varmaan aloittaa tätä lajia. Nuorena lapsena tätä lajia ei ole helppo aloittaa yksin.

Suosittelen lajia kaikille, jotka eivät sitä ole testanneet! Kiteily on paras harrastus mitä voi olla. Kiteily voittaa helposti laskettelun, koska ei tarvitse jonotella hississä puolta päivää. Voisimme mainostaa lajia vielä enemmän SOME:ssa!

Instagram: @_eetujohannes_
h