Windsurfer-luokka vie purjelautailun takaisin juurilleen

Purjelautailun kulta-aikana myös Suomessa surffasi suuri joukko aktiivisia purjelautailjoita. 1970-luvulla jo legendaksi muodostuneeseen Lauttasaaren ympäripurjehdukseen osallistui yli 1000 purjelautaa, ja tuolloin kaikkien välineet olivat enemmän tai vähemmän samaa sarjaa: pitkiä kölilautoja ja pussikkaita purjeita.

Nyt tuo perinteikäs purjelautailu on nostamassa voimakkaasti päätään, ihan oman yksityyppiluokan muodossa. Windsurfer-luokassa välineinä ovat yksityyppilauta sisäänvedettävällä nostokölillä sekä hyvin kevyt ja helposti rikattava ja käsiteltävä purje, jonka yksinkertainen rakenne ei sisällä suuresti teknistä kikkailua.

Windsurfer-luokka on jo kerännyt Euroopan eri tapahtumiin suuren joukon harrastajia, ja määrä näkyy vain kasvavan. Selvästi luokalle on ollut kysyntää – ja miksipä ei! Tämä helppokäyttöinen lauta-riki -yhdistelmä houkuttelee vesille jokaista vasta-alkajasta kisakonkariin, eikä kynnys kilpailukokemusten kartuttamiseen ole koskaan ollut näin alhainen! Kilpaileminen onkin yksi parhaista tavoista oppia purjelautailun tekniikkaa ja taktiikkaa yhdessä muiden harrastajien kanssa. Windsurfer-luokka on erittäin houkutteleva konsepti kaikille purjelautailusta kiinnostuneille.

Windsurfer-luokan välineitä on saatavilla myös Suomessa, ja maahantuojien varastot täyttyvät jälleen kevättalven aikana. Välineitä toimittavat ainakin Rautio Sports, J. Laakso / Sieravuoren Vesiurheilukeskus, Surfsport ja GasreSports. Välineitä voi tilata myös esimerkiksi Windsurfer-luokan www-sivujen kautta.
Välinepaketin hinta pyörii siinä 2000 euron tuntumassa.

Luokka on herättänyt kiinnostusta laajalti, ja suomalaiset harrastajat sekä tuoreimmat kuulumiset luokasta ja tapahtumista löytyvät toistaiseksi Facebookista.

Tulevista kansainvälisistä tapahtumista löydät lisätietoa täältä.
Luokan SM-kilpailut surffattiin rennossa tunnelmassa muiden purjelautailun rataluokkien yhteydessä 6.-8.9.2019 Yyterin Surfkeskuksen vesillä.

Kotimaassa tapahtumia on suunniteilla luokan aktiivien toimesta kiitettävä määrä. Seuraava tapahtuma on Helsingissä lauantaina 21.9.2019 purjehdittava, useamman purjehdusluokan HSS Audi High Performance Race. Windsurfereille järjestäjä, Helsingfors Segelsällskap r.f. eli HSS, on alustavasti varannut ensimmäisen lähdön klo 11:00 ja viimeisen klo 14:00, jonka jälkeen Windsurferit purjehtivat vapaamuotoisen long distance -retken.
Windsurferit kilpailevat myös Aulangolla Katajistonrannassa 26.10.2019. Kilpailu on suunniteltu alkavaksi klo 14. Julkaisemme lisätietoa tapahtumasta lähempänä ajankohtaa.