MAALISKUUN ESITTELYSSÄ: SIRI KASKEALA

Siri Kaskeala, 13 v., Techno-purjelautailija, FIN-36, Helsingfors Segelklubb HSK

 

“Olen aika hiljainen ja rauhallinen enkä valita koskaan. Tiukoissa paikoissa olen aika peräänantamaton.”


Ennen purjelautailua harrastin uintia ja viimeiset 4 vuotta olin kilpauimarina Cetuksessa. Lopetin uinnin 2017 ja  halusin uuden lajin joka liittyy veteen ja mielellään mereen. Meillä on ollut purjelautoja mökillä Kemiönsaaaren ulkosaaristossa 80-luvulta lähtien, mummini harrasti lajia aikoinaan. Siitä minulle tuli mielenkiinto tähän lajiin. Kokeilin ekaa kertaa F2 Strato laudalla, 6m2 purjeella ja äitini kehnolla opetuksella. Äitini on myös lautaillut joskus nuorempana, mutta päätti ettei hänestä ole opettajaksi. Niinpä menimme 20Knotsiin Munkkiniemeen ja sain kunnon ohjauksen ja sopivan kokoisen purjeen jolla harjoitella. Aloitin harrastamaan purjelautailua syyskuussa 2017. Purjelautailussa on kivointa se kun pääsee vauhdin hurmaan ja merelle. Kisaamisessa parasta on se kun tapaa toisia purjelautailijoita ja oppii heiltä. Kisoissa myös tsemppaan enemmän ja menen tosissani! Harrastan myös tennistä ja tykkään piirtää. Pidän kestävyyttä yllä viikkolenkkeilyllä, uinnilla tai hiihdolla ja HSK:n fysiikkatreeneillä talvella.

Parhaimpina kokemuksina kaikki kisat ovat jääneet mieleen, niissä tapahtuu niin paljon, saa matkustella ja nähdä uusia paikkoja. Varsinkin Eestin mestaruuskisat Tallinassa viime syyskuussa, siellä oli valtavasti muitakin Techno-lautailijoita ja kisa oli kovatasoisin minulle. Jatkossa haluan saada hyvää valmennusta, kehittyä ja kisata.

 Purjelautaillessa tykkään eniten kovasta tuulesta. Siinä saa vastusta, se kasvattaa lihaskuntoani ja siinä oppii mielestäni eniten. Yyteri on aika ihana paikka.

Merkittävimpiä henkilöitä purjelautailun puolelta on monta! Amos Bonsdorff: hän oli eka valmentajani. Amokselta on helppo oppia ja hänellä on hyvä huumorintaju. Kerran treeneissä menimme Amoksen kanssa omilla laudoilla kahdestaan 7km lenkin, ja on ollut hauskaa olla Amoksen kanssa samoissa kisoissa. Tōnis Kask: hän on ollut vaativa valmentaja ja häneltä olen oppinut hirveästi vaikka kommunikointi on ollut haastavaa, koska hän on virolainen. Hän on ollut hyvin sitoutunut ja panosti valmennukseeni paljon. Aleksandra Blinnikka: hän on esikuvani. Ale on aina hyvällä tuulella ja hyvin motivoiva. Haluaisin oppia Alelta lisää. Tuuli Petäjä-Siren: hän on toinen esikuvani. Tykkään Tuulin rauhallisesta valmennustavasta, olisi hienoa saada Tuulilta lisää oppeja ja kisataitoja. Stella Manninen: hän on ystäväni vesillä. Tsemppaamme toisiamme ja meillä on hauskaa yhdessä. Kaikki purjelautailijat ovat ottaneet minut hyvin vastaan.

 

Voisimma lisätä lajin näkyvyyttä mainoksilla ja mediassa, muutama urheilija lisää mestareiden joukkoon 🙂 Lajille tarvitaan (kisa)sponsorointia jotta saadaan lisää harrastajia.
Nähdään pian vesillä!

 

Instagram: @siri_kaskeala
Yhteistyökumppanit: Haetaan