Kaikki purjelautailijat samoihin kisoihin

Purjelautojen kilpailukalenteri uudistui kaudelle 2019.

Kun aikaisemmin slalom, rataluokat ja foilit ovat kilpailleet pääosin omissa kisoissaan, päätti SPLL:n johtoryhmä marraskuussa yhdistää luokkien ranking-kilpailut kolmeksi kolmepäiväiseksi tapahtumaksi. Myös syksyn SM-kilpailu on tulevalla kaudella kaikille yhteinen.

Purjelautailun kilpailijamäärät ovat laskeneet pikkuhiljaa, ja erityisen kipeästi lasku on koskenut Formula Windsurfing-luokkaa. Myös slalomin osanottajamäärät ovat olleet laskussa. Ainoa suosiotaan kasvattanut luokka on ollut Raceboard, johon kilpailukynnys on ollut kölittömiä luokkia matalampi. Toisaalta kiinnostus Foil-luokkaa kohtaan on ollut kasvussa, joskin varsin vaativan välineen hallitsevien purjehtijoiden määrä on vielä pieni.

Ranking-kilpailut yhdistämällä SPLL pyrkii järjestämään suurempia tapahtumia, jotka houkuttelevat myös uusia lajista kiinnostuneita kilpapurjehduksen pariin. Suuremmalle osanottajamäärälle on helpompijärjestää myös iltaohjelmaa kisatapahtumien yhteyteen.

Niille kilpailijoille, jotka haluavat osallistua niin slalomiin kuin rataluokkiinkin uusi järjestely tarkoittaa vähemmän kilpailumatkoja ja enemmän vapaita kesäviikonloppuja.

Kaikki kisat järjestetään Poriin Yyterin Surfkeskuksella. Yyterin lahti on loistava suorituspaikka, ja tilaa riittää rakentaa useampi rata-alue samanaikaisesti. Myös oheispalvelut toimivat hyvin Surfkeskuksella.
Samalla Purjelautaliitolle on entistä tärkeämpää osoittaa näyttää Surfkeskuksen toimivan aktiivisesti, sillä keskuksen vuokrasopimus Porin kaupungin kanssa on katkolla syksyllä 2019.

Lähdöt järjestetään siten, että ratapurjehdus ja slalom on mahdollista purjehtia samaan aikaan. Foil- ja Formula Windsurfing-luokan osallistujille on kuitenkin turvattu mahdollisuus osallistua myös slalomiin.
Kaikki ranking-kilpailut ovat 3-päiväisiä, ja kisoja on kesän mittaan kolme. Neljäs iso tapahtuma on kaikkien luokkien yhteinen SM-kilpailu syyskuun alussa Yyterissä. Kisan järjestävät yhteistyössä SurfSport ja Rautio Sports. SPLL on päättänyt hankkia kesän kilpailuja varten myös merikelpoisen kumiveneen Surf-keskukselle.

7.-9.6. Kaikkien luokkien 1.ranking – Yyteri – SPLL
25.-27.7. Kaikkien luokkien 2. Ranking
23.-25.8. Kaikkien luokkien 3. Ranking – Yyteri – SPLL
6.-8.9. Kaikkien luokkien SM-kilpailut – Yyteri – SURFSPORT & RAUTIO SPORTS