Kauden 2020 kilpailut: haku auki!

Suomen Purjelautaliitto ry, SPLL, on päättänyt kutsua harrastajat ja kilpailunjärjestäjät yhteen rakentamaan yhteistä kilpailukautta 2020. Tässä hengessä SPLL avaa kaikille seuroille, yhdistyksille, yhteisöille ja yrityksille mahdollisuuden hakea kilpailunjärjestämisoikeutta SPLL:n auktorisoimille kauden 2020 kilpailuille.

Purjelaudat
Tavoitteena on järjestää purjelautailijoille 3-6 rankingkilpailua sekä SM-kilpailut. Kilpailut voivat olla joko luokkien yhteisiä tai luokkakohtaisia. Myös kilpailun pituus (esim. 2 tai 3 päivää) on järjestäjän päätettävissä.

Kilpailuluokat kaudella 2020 (ratapurjehdus):

 • Formula foil (mukaan lukien uusi olypialuokka iFoil)
 • Raceboard
 • Formula Windsurfing
 • Bic Techno (junioriluokka)
 • Slalom (sivu- ja / tai avotuuliradat)

Kilpailunjärjestäjän tulee voida osoittaa noudattavansa kunkin luokan kansainvälisiä sääntöjä kansallisin poikkeuksin. Samoin kilpailunjärjestäjän tuleee voida osoittaa riittävän turvalliset olosuhteet kilpailun järjestämiselle (lämpimät pukuhuoneet, helppo pääsy vesille, riittävä veden syvyys, turvavene(et) ja miehistö(t), mahdollisuus odottaa rannassa kisalähtöjä, riittävästi tilaa radalla).

SPLL toivoo kilpailuiden olevan kaksipäiväisiä tapahtumia (la-su). Kaksipäiväisissä kilpailuissa aikaisin mahdollinen lähtöviestitys tulee olla launtaina klo 11.00, ja viimeinen mahdollinen viimeistään sunnuntaina klo 18.00. Pyydämme huomioimaan, että purjelaudat (etenkin Foil ja Formula) vaativat suhteellisen suuren rata-alueen ilman tuulikatveita.

Toivomme luonnollisesti, että mahdollisimman monta rataluokkaa mahtuisi samaan kilpailuun. Osa luokista voi lähteä jopa samalla lähtöviestityksellä, joten useampien luokkien mukaan ottaminen ei vaikeuta kilpailun läpivientiä.

Erinomaisen aktiivinen Windsurfer-luokka on kerännyt jo hienon määrän avoimia tapahtumia kaudelle 2020! SM-kilpailu on suunnitteilla Yyterin Surfviikolle, heinäkuussa 2020. Luokan kuulumisista ja tapahtumista lisää seuraavassa julkaisussamme.

SPLL on myös rakentamassa omaa demokiertuetta touko-elokuun 2020 ajalle yhteistyössä maahantuojien ja jälleenmyyjien kanssa. SPLL on yhteydessä maahantuojiin ja jälleenmyyjiin marraskuun 2019 aikana.

Leijalaudat
Leijalaudoille järjestettävien, SPLL:n tukemien tapahtumien ei tarvitse välttämättä olla kilpailuja. SPLL kannustaa harrastajia rakentamaan yhdessä SPLL:n kanssa avoimia tapahtumia, jotka voivat olla esimerkiksi ohjattua harjoittelua, kisatreenisessioita, fun racingia, lajinäytöksiä tai vaikkapa demotapahtumia lajista kiinnostuneille.

Pääpaino on tulevalla kaudella tavoittaa mahdollisimman moni harrastaja rannoille yhteisiin surffisessioihin, jakamaan innostusta ja houkuttelemaan myös uusia harrastajia lajiemme pariin. SPLL pyrkii auttamaan tapahtumien toteuttamisessa saatavilla olevin resurssein.

Hakuaika on käynnissä 20.12.2019 saakka. Vapaamuotoiset hakemukset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen sanna(at)spll.fi. (Leijalautailun osalta leijalautailu(at)spll.fi)

Alla kilpailut, joita SPLL:lta on haettu:

 • Purjelaudat: Downtown Sailing Week 6.-7.6.2019 (HSS Audi High Performance Regatta)
 • Purjelaudat: Purjelautaluokkien yhteiset rata- ja Slalom-kilpailut 13.-14.6.2020 (järjestäjä Markus Huhtinen, JPS, Yyteri)
 • Purjelaudat: Purjelautaluokkien yhteiset rata- ja Slalom-kilpailut 18.-19.7.2020 (järjestäjä Markus Huhtinen, JPS, Yyteri)
 • Purjelaudat: Slalom SM 15.-16.8.2020; myös Windsurfer LT mahdollinen kisaluokka (järjestäjä HSF, TWIND, GasreSports, Hanko)
 • Purjelaudat: Foil SM 22.-23.8.2020 ; myös Windsurfer LT mahdollinen kisaluokka (HSF, Hanko)
 • Purjelaudat: Downtown Sailing Week 12.-13.9.2020 (HSS Audi High Performance Regatta). Tämä kilpailu on ehdolla myös rataluokkien SM-kilpailuksi
 • Purjelaudat: Wave riding SM 2020, kauden 2020 aikana (Surfsport, Kallvik Surf, Yyteri)
 • Purjelaudat: Harkinnassa Raceboard-luokan kilpailu, ajankohta toistaiseksi avoin (KoSu, Kotka / Hamina)

Yllä mainittujen kilpailuiden lisäksi SPLL on myöntänyt järjestämisoikeuden seuraaville SPLL:n auktorisoimille talvipurjelautailukilpailuille:

 • Talvisurf SM-kilpailut, joulukuu 2019, pääkaupunkiseutu (järjestäjä Talvisurf)
 • Talvisurffauksen SM-kilpailut, maaliskuu 2020, Kalajoki (järjestäjä Perämeri WindRiders ry)

SPLL arvioi saamansa hakemukset joulun pyhien aikana ja pyrkii selvittämään, saadaanko tapahtumista rakennettua koko kauden kattava kilpailukalenteri. Kilpailuita hakeneisiin tahoihin ollaan yhteydessä heti hakuajan päätyttyä. Kauden 2020 kilpailukalenteri julkaistaan tammikuussa 2020.

Kilpailijat: Huomioittehan SPLL:n sivuilla julkaistun kyselyn. Kyselyssä pyydetään myös tietoa niistä kansainvälisistä kilpailuista, joihin olet aikeissa osallistua tulevalla kaudella. Tämän tiedon avulla pystymme entistä paremmin välttämään kotimaisten ja kansainvälisten kilpailuiden päällekkäisyydet. Kyselyyn pääset tästä.

SPLL kokoontui vuosikokoukseen sunnuntaina 17.11.2019. Mukavasti osallistujia keräänneen kokouksen kuulumiset julkaistaan SPLL:n www-sivuilla kuluvan viikon aikana.